Jeugdwerking Rugbyclub Beernem

Rugby is een intense sport, dat maakt het ook zo plezant. Kinderen met een gezonde zin in actie kunnen er hun energie meer dan kwijt.

Ploegen 2020-2021

• U8 (2013-2014)
  • U10 (2011-2012)
  • U12 (2009-2010)
  • U14 NIEUW! (2007-2008)

Jeugdwerking Praktisch

• Training elke vrijdag in het Bargepark van 18u30 tot 19u45. Kleedkamers zijn beschikbaar.
  • Jongens en meisjes trainen en spelen gemengd.
  • Kinderen kunnen 3 trainingen gratis proberen, tijdens die 3 trainingen zijn ze volwaardig verzekerd. Gelieve hier wel eerst in te schrijven.
  • Wedstrijden gaan door op U8-U10 tornooien en U12 tornooien. We spelen samen met de Brugsche Rugbyclub. U14 speelt dit seizoen oefenwedstrijden om volgend seizoen in volle sterkte in competitie te starten. Zie kalender hier
  • Vervoer gebeurt met carpooling
  • Lidgeld bedraagt €95 voor een jaar. Daarvoor krijg je
    • Verzekering
    • 1u training per week
    • Clubkousen
    • Tshirt en Pull van Rugbyclub Beernem

Sporttechnische aanpak

We willen vooral inzetten op plezier door samen rugby te beleven volgens de waarden van de sport.

Onder de 12 jaar zetten we vooral in op de basisbeginselen van de sport. Balvaardigheid, pass, tackle, op een veilige manier rugby spelen....

Vanaf 12 jaar begint het stevigere werk. We zetten meer in op speltechnische aspecten. De ruck, de maul, de scrum, de line-out. Wedstrijden gaan door op een volledig veld maar de regels aangepast aan hun niveau. Wedstrijdervaring is prioriteit.

Bovenal willen we de existentiële waarden van de sport meegeven die ze ook helpen in het dagelijkse leven. De inzet, passie en liefde voor de sport volgen automatisch.

• Respect – voor elkaar, tegenstander, scheidsrechter, materiaal, vrijwilligers in de club
  • Discipline – op tijd komen, naar de training komen, je houden aan de ploegafspraken
  • Fair-play – speel eerlijk volgens de regels van het rugbyspel
  • Passie – beleef je sport op en vooral ook naast het veld, deel je ervaring met anderen
  • Vriendschap – rugby is de ploegsport bij uitstek, steun je ploegmaten ten alle tijde

Dit willen we vooral bereiken door veel plezier in training en spel te steken en de waarden zelf te beleven in onze werking.

Bekijk volgende links voor info en inspiratie

MEDEDELING!

Om kwaliteit te bieden en onze spelertjes de sport veilig te laten spelen worden er na 16 oktober tot nader order geen try-outs voor de jeugd meer toegelaten.

Contacteer ons voor meer info of een try-out!

Jeugdcoördinator

Mano Herrebaut